Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odsouzený z Věznice Rýnovice uspěl v mezinárodní soutěži „Zpět do života“ a se svým obrazem „Relax“ obsadil, v konkurenci téměř 500 děl z Evropy a Spojených států, krásné 2. místo.

Mezinárodní soutěž uměleckých děl vyhlásila nevládní organizace Art and Prison e. V.  pro vězněné osoby již po páté. Do soutěže bylo zařazeno 489 uměleckých děl z mnoha evropských zemí a Spojených států. Do berlínského střediska nadace bylo z České republiky dopraveno 31 děl z 11 věznic, z toho 4 obrazy z Věznice Rýnovice. Dva další z nich jsou prezentovány mezi 100 nejlépe ohodnocenými díly.

V soutěži byla hodnocena a oceněna umělecká díla žen, mužů a mladistvých umístěných ve vězeňských zařízeních. O vítězích rozhodla porota složená z odborníků na umění. Díla přihlášená do soutěže se stala součástí jedinečné sbírky vězeňského umění, která bude prezentována napříč Evropou v rámci putovní výstavy. Cílem této soutěže je povzbudit vězněné osoby k vytvoření uměleckého díla a dát veřejnosti možnost tato díla ocenit, informovat veřejnost o realitě vězeňského života, přenést pozitivní impulzy k osobnímu rozvoji, podporovat osobní interakci s druhými lidmi a přispět tak k bezpečí, resocializaci a reintegraci do společnosti.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.