Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 23. října (VS ČR) - Díky dlouholeté spolupráci s neziskovou organizací Volonté Czech o.p.s. proběhl ve střežené části rýnovické věznice Svářečský kurz. Probíhal od 16. do 20.října v prostorách Školského vzdělávacího střediska a absolvovalo ho šest odsouzených.

Odborní zaměstnanci společnosti Volonté pan Ing. Pavel Procházka, Ph.D. a pan Pavel Čejka přivezli do věznice dva svářecí agregáty s tlakovými lahvemi a celý týden se věnovali zájemcům o svařování.

Po prvním dni teoretické přípravy kurzisté trénovali svařování, aby v závěrečném testu a hodnocení prokázali potřebné znalosti i dovednosti.  Všichni kurzisté závěrečný test zvládli a obdrželi potvrzení zaškoleného pracovníka v oblasti sváření. Jeden z účastníků s díky poznamenal: „svářečák mi pomůže rychle najít dobrou práci a začít znovu“.

Volonté Czech o.p.s. své rekvalifikační kurzy pořádá zcela zdarma, v rámci projektů, s cílem postupně snižovat míru recidivy v ČR. Svářečský kurz již proběhl ve Školských vzdělávacích střediscích Valdice a Všehrdy.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X