Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 23. dubna (VS ČR) – Včera proběhla v kapli věznice beseda s odsouzeným, který si odpykává mimořádně dlouhý trest spojený se zneužíváním návykových látek. Jednalo se o druhou besedu v letošním roce. Živé svědectví vězně nejprve vyslechli studenti Střední školy Semily, dnes žáci deváté třídy ze Základní školy Liberecká v Jablonci nad Nisou.

Na úvod studenty přivítal vychovatel Zdeněk Nagy a seznámil přítomné se základními informacemi o věznici. Poté zazněla nová píseň „Závislost“, která byla napsána ve spolupráci s vězni a dětem jí v doprovodu kytary zazpíval vězeňský kaplan Jan Suchánek. Odsouzený Michal upoutal studenty svým svědectvím, ve kterém rezonovala myšlenka „Zůstaňte svobodní a nebuďte otroci drog“. Studenti po celou dobu pozorně naslouchali a v závěru zahrnuli vězně celou řadou zvídavých a zajímavých otázek. Sám odsouzený vnímá tyto besedy jako pokání za minulý život a doufá, že odradí svým svědectvím co nejvíc mladých lidí od experimentů a užívání návykových látek.

Odsouzený Michal Kerner již popsal svůj život a svoji závislost v brožurce „Zachraň život“. Upozorňuje v ní mladé lidi na problematiku závislosti a tyto brožurky posílá na vlastní náklady do středních i základních škol. Od roku 2022 se uskutečnilo několik besed se školami přes platformu Skype. Dobré ohlasy studentů a pedagogů podnítili prosbu možnosti besed tváří v tvář.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.