Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dle nařízení Ministerstva zdravotnictví Vězeňská služba ČR zahajuje proces k uskutečňování návštěv vězněných osob. Pro věznice to znamená administrativní proces, který spočívá v odesílání tzv. navštívenek rodinným příslušníkům a dalším osobám, které vězně navštěvují. Fyzicky tedy návštěvy ve věznicích začnou v sobotu 23. května. Současně s touto agendou probíhají ve věznicích technické přípravy návštěvních místností na návštěvy v omezeném režimu a za přijatých protiepidemických opatření.

Na návštěvu vězněné osoby může přijít pouze jedna dospělá osoba, ta musí podepsat prohlášení, že není v karanténě a neléčí se s infekčním onemocněním. Uspořádání stolů pro návštěvy bude v jedné řadě, u jednoho stolu budou sedět jen dvě osoby, vzdálenost mezi osobami v řadě musí být 2 metry. Stoly budou vybaveny ochrannými a odnímatelnými zábranami z plexiskla.

Při návštěvách nebude možný fyzický kontakt mezi návštěvou a vězněnou osobou, stejně tak nebude možná konzumace jídla. Všichni účastníci návštěv budou povinni používat ochranné prostředky. Před a po ukončení návštěv proběhne ve všech návštěvních místnostech, čekárnách, sociálních zařízeních a tras pohybu desinfekce.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.