Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 31. srpna (VS ČR)- Do školních lavic zasedne ve středu 1. září téměř 100 odsouzených z rýnovické věznice. Ve zdejším školském vzdělávacím středisku budou mít možnost si během výkonu trestu doplnit nebo zvýšit kvalifikaci. Více než 80 odsouzených se bude vzdělávat v učebním oboru Obráběč kovů, další budou navštěvovat dva odborné kurzy – neakreditovaný kurz Knihař a akreditovaný kurz Obsluha CNC obráběcích strojů.

Učební obor a odborný kurz Knihař mají v ŠVS Rýnovice mnohaletou tradici. V letošním roce bude nově otevřen desetiměsíční akreditovaný kurz Obsluha CNC obráběcích strojů. V kurzu se budou vybraní žáci seznamovat s ovládáním, seřizování CNC strojů a základním programováním.  Absolventi kurzu, po vykonání závěrečné zkoušky, získají osvědčení, které jim po propuštění z výkonu trestu umožní získat vysoce kvalifikovanou práci.

Ani v průběhu školních prázdnin studenti nezaháleli. Vybraní odsouzení prováděli v prostorách školy drobné úpravy a úklid. Zhruba 15 odsouzených využívalo možnost samostudia. Zdokonalovali se zejména v počítačových kompetencích, které se týkali CAD programu SolidWorks, programu SprutCAM a obsluhy CNC strojů.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X