Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 22. září (VSČR) Občanské sdružení Za branou uspořádalo v letošním roce již čtvrtý ročník literární soutěže pro odsouzené ženy i muže. Mezi úspěšné pisatele se řadí i rýnovický vězeň Michal Kerner. V pátek 22. září mu přijeli osobně pogratulovat k 3. místu nejen předseda spolku Za branou Jan Frank, ale i spisovatel a člen poroty Michal Vaněček.

Odsouzený Michal se soutěže zúčastnil již po čtvrté a vždy se jeho práce setkala s velkým ohlasem. „Michal nasadil vysokou laťku a pomohl nám vybudovat tradici. Píše pohádky, a to je žánr, který může jen těžko konkurovat např. povídkám. Jeho pohádky však mají velkou hloubku. Vnímám je jako čtení nejen pro děti, ale i pro dospělé.“ sděloval při společném setkání předseda spolku Jan Frank.  Sám odsouzený Michal skromně hovořil o své motivaci pro psaní pohádek. „Píšu hlavně pro svého šestiletého syna a moc si přeji, aby věděl, že na něj myslím a mám ho rád. Soutěž beru jako výzvu a mám radost, že díky zveřejnění mohou mé pohádky oslovit celou řadu dětí i dospělých.“ Kromě diplomu a poděkování předal Michalovi spisovatel Michal Vaněček své knihy, mezi kterými jsou i knihy pohádek a doplnil je také o vlastnoruční věnování. Jednou s dalších cen je nabídka společnosti Za branou uspořádat pro děti odsouzeného zážitkový den jako dar od táty.

Čtvrtého ročníku soutěže se v letošním roce zúčastnilo 122 odsouzených, z toho 22 literárních děl je publikováno. Pohádku Jak asi chutná duha odsouzeného Michala Kernera si zmůžete přečíst zde.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.