Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 18. srpna (VS ČR) – Dětské hřiště Mateřské školky Mšeňáček v Jablonci nad Nisou změnilo svoji podobu. Na jeho revitalizaci pracovalo během dvou dnů v minulém týdnu, pod vedením pedagoga volného času Věznice Rýnovice Michala Patky, 6 odsouzených. Pečlivě obrousili zašlé nátěry na zahradním nábytku, lavičkách, průlezkách a dalších dřevěných herních prvcích. Vše potom znovu natřeli.

Po celou dobu nad prací vězňů dohlížela ředitelka mateřské školy Eva Tuhá a výsledek naprosto odpovídal jejím představám. „Jsem velice spokojená a musím říct, že jsem se s takovou ochotou, pečlivostí a precizní prací dlouho nesetkala“, říká paní ředitelka. „Ušetřilo nám to mnoho starostí, a hlavně finančních prostředků, které můžeme využít pro práci s dětmi“, dodala.

Prázdninové volno využilo k opravám a úklidu více školských zařízení. Odsouzení během léta pomohli rekonstruovat také zahradní prostory školky ve Vratislavicích, prováděli zahradní úpravy v Domě dětí a mládeže Vikýř, myli okna a prováděli údržbářské práce v ZŠ Rýnovice. Od počátku roku proběhlo téměř 50 brigád odsouzených, bez nároku na odměnu. Pravidelně uklízíme veřejné prostory města Jablonce nad Nisou a jeho okolí. Vězni se také starají o mokřadní louku v obci Zásada, která je přírodní památkou.

O možnost zapojit se do aktivit mimo věznici je mezi vězni velký zájem, ale opustit brány věznice nemůže každý. Odsouzení jsou pečlivě vybíráni odbornou komisí, která přihlíží k charakteru, délce trestné činnosti a samozřejmě k chování ve výkonu trestu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.