Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 24. září (VSČR) - V sobotu 23. září se konala ve Věznici Rýnovice celodenní akce pro devět rodin vybraných odsouzených pod názvem Den s dítětem. Jedná se o jeden z projektů Mezinárodního vězeňského společenství, jehož cílem je primárně utužování vztahů mezi odsouzenými otci a jejich rodinami během výkonu trestu odnětí svobody.

Na celodenním programu se odsouzení od počátku podíleli. Pod vedením odborných zaměstnanců věznice připravili výzdobu, vymysleli pro děti sportovní hry, společně malovali a zdobili rodinný strom, který si potom mohly děti odnést domů. Pro přítomné vězni sehráli krátkou pohádku. K příjemné atmosféře přispěla vězeňská kapela, která představila svoji tvorbu, ale dokázala i zahrát na přání a doprovodit odvážné malé zpěváky. Nechybělo ani dobré jídlo, o které se postarala maminka jednoho z odsouzených, a za tento sponzorský dar jí patří velké díky.  

Rodiny odsouzených se v této těžké životní situaci často nachází ve velkém stresu, pociťují bolest z odloučení, bojí se. Na akci bylo přítomno šest odborných zaměstnanců, se kterými měli možnost rodiny sdílet své starosti, popovídat si, poradit se.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.