Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dnes proběhl ve výrobní zóně Věznice Rýnovice Den otevřených dveří. Cílem této akce, kterou uspořádala Věznice Rýnovice, je získat nové zaměstnavatele pro odsouzené a seznámit je s výhodami zaměstnávání vězňů. Během setkání měli účastníci možnost prohlédnout si stávající pracoviště a volné prostory, popovídat si se zástupci firmy, která již má se zaměstnáváním odsouzených zkušenosti. Této akce se zúčastnili také zaměstnanci Okresní hospodářské komory z Jablonce nad Nisou a Liberce.

Zaměstnanost ve Věznici Rýnovice se dlouhodobě pohybuje kolem 78 %. Největší zájem z řad zaměstnavatelů je o zaměstnávání odsouzených mimo střeženou část věznice, kde v současné době pracuje cca 80 odsouzených. Tito odsouzení však musí splňovat bezpečnostní podmínky pro zařazení na nestřežené pracoviště a vhodné adepty pro toto zařazení již nemáme. Z tohoto důvodu bychom rádi rozšířili výrobu ve střežené části věznice.

Ve výrobní zóně se nacházejí celkem 3 haly. Jedna z nich prošla v letošním roce rekonstrukcí a pro opravené prostory hledáme další smluvní partnery. V současné době odsouzení pracují např. pro dvě firmy v automobilovém průmyslu, ve výrobně cukrovinek, vyrábíme vypínače, vzduchotechnické jednotky, montujeme kabelové svazky a podílíme se na úklidu města.

 

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.