Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 1. prosince (VS ČR) – Již druhým rokem se rýnovická věznice zapojila do projektu vězeňské služby Darujeme krev. Zaměstnanci z řad příslušníků i občanských zaměstnanců darovali krev na transfuzním oddělení liberecké nemocnice.

Z důvodu většího počtu dárců také z Věznice Liberec a Věznice Stráž pod Ralskem bylo nutné rozdělit dárce do dvou termínů. Ve středu 1. prosince se jednalo převážně o prvodárce. Získat nové dárce krve, kteří budou v dárcovství pokračovat, je hlavní myšlenkou celého projektu. Řada lidí má ostych, bojí se, ale rádi by se této bohulibé činnosti věnovali. Mezi ně patří také strážná Klára Budínová.“ Jít společně s kolegy darovat krev jsem přijala jako ohromnou výzvu. Měla jsem strach a stále jsem to odkládala. Teď mám velkou radost, že jsem to dokázala. Třeba pomůžu někomu zachránit život. Je to hezký pocit a určitě tu nejsem naposledy“, svěřila se. 

V České republice aktuálně chybí více jak 200 tisíc dárců krve. Všem, kteří krev či krevní plazmu dlouhodobě darují i dárcům novým, kteří se zapojili do projektu, patří velké díky. 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X