Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve Věznici Příbram dne 3. 11. 2021 bylo zahájeno přeočkování personálu 3. posilující dávkou proti onemocnění COVID - 19. Očkování se dnes týkalo první stovky z aktuálních 340 příslušníků a zaměstnanců.

Vězeňská služba ČR věnuje pandemii COVID - 19 ve svých organizačních jednotkách maximální pozornost, především v oblasti zajištění ochranných pomůcek a prostředků a přijímání efektivních lokálních i celorepublikových opatření.

Věznice dlouhodobě spolupracuje s Oblastní nemocnicí Příbram a to na různých úrovních. Vedení nemocnice umožnilo zaměstnat několik vězněných osob v areálu na pozicích údržbář, úprava zeleně. Dále vězněné osoby pod vedením personálu věznice vyrobily látkové dárky pro děti z dětského oddělení. Nejvýraznější spolupráce, která započala na začátku letošního roku, se týká očkovací strategie proti onemocnění COVID – 19.

Vedení Věznice Příbram a ON Příbram po vzájemné dohodě uskutečnilo tzv. plošné očkování vězněných osob a zaměstnanců, kteří o to projevili zájem. Do současné doby se podařilo proočkovat v příbramské věznici oběma dávkami celkem 92 % z necelé tisícovky vězněných osob a 98 % příslušníků a zaměstnanců.

Ředitel věznice k tomuto uvádí: „Očkování je v tuto chvíli vedle dodržování protiepidemiologických opatření jednou z cest jak situaci zvládnout a udržet věznici bezpečnou a funkční. Již ze zmíněných čísel proočkovanosti vězňů i zaměstnanců se dá usuzovat, že má tato cesta smysl, neboť i přes zvyšující se počet pozitivních v republice je věznice v současnosti bez zjištěných případů nemoci. Zároveň bych chtěl ON Příbram touto cestou poděkovat za pozornost a spolupráci, kterou v této složité situaci naší věznici věnují. Jsme rádi, že můžeme společnými silami podpořit očkovací strategii státu a poskytnout 3. posilující dávku očkování všem, kteří projeví zájem.“ 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.