Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 16. března (VSČR) – Více než dvouleté snažení v podobě plánování, stavebních prací a příprav k zahájení plnění svého účelu, se chýlí ke zdárnému konci. Cílem stavby výrobní a montážní haly je vytvoření prostorů pro možnost zaměstnat více odsouzených, avšak bez nutnosti jejich převozu mimo střežené prostory Věznice Příbram.

Dispoziční řešení lehké montážní haly umožní zaměstnat odsouzené nejméně ve dvou samostatných pracovištích určených pro výrobu a montáž různého typu. Dále budou k dispozici prostory pro mistry výroby a šatny se sociálním zařízením a sprchami. Zastavěná plocha haly je 400 m2. Stavbu v souladu se smlouvou o dílo realizovala příbramská firma Stavos, a.s. Zvolená varianta modulové montované haly, umožní Věznici Příbram po vygenerování dalších dostatečných finančních prostředků a zdrojů Provozovny střediska hospodářské činnosti (PSHČ), přistavit další prostory pro zaměstnávání odsouzených a halu rozšířit o další pracoviště.

Náklady na pořízení dokumentace a samotnou stavbu, včetně stavebního dozoru se pohybují na částce 14 270 000,- Kč. Z toho 42% finančních prostředků bylo použito z vlastních zdrojů PSHČ, vzniklých nerozděleným ziskem z předchozích let, 58% je hrazeno z rozpočtu VS ČR.

Udržení, obnova či prosté získání pracovních návyků je jedním z mnoha ze základních cílů v rámci edukace vězněných osob. Smysl je především viděn v jejich uplatnění na trhu práce po propuštění a jejich soběstačnosti a tím i prospěšnosti pro společnost. V současné době je ve Věznici Příbram pracovně zařazeno 320 vězňů. Zahájením provozu v nových prostorech dojde k navýšení jejich počtu.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.