Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 24. února (VSČR) - Dne 20. února 2020 se ve věznici uskutečnilo setkání všech zainteresovaných, kteří se v letošním roce budou podílet na profesním vzdělávání odsouzených. Ve věznici byl přivítán ředitel a lektorka SOŠ a SOU Milevsko, dále vedoucí oddělení pro vzdělávání a odborný zaměstnanec pro vzdělávání za Úřad práce města Příbram.

Během jednání byly dohodnuty všechny podmínky, které jsou potřebné pro zdárné rozběhnutí celého projektu. Vybraní odsouzení absolvují vzdělávací program z oblasti gastronomie. Konkrétně se jedná o program „Příprava pokrmů studené kuchyně“ s možností návaznosti programu „Výpomoc při obsluze hostů“. Absolvent těchto uvedených programů si osvojí praktické dovednosti při přípravě pokrmů studené kuchyně. Zvládne použití odpovídajících technologických zařízení a nakládání s inventářem. Bude se orientovat v administrativě spojené s přípravou pokrmů studené kuchyně.

Závěrečné zkoušky pro první program jsou stanoveny na měsíc červen. Při zdárném složení zkoušky obdrží odsouzení rekvalifikační certifikát. Úspěšným absolventům s dostatečně dlouhým trestem bude následně nabídnuta možnost pokračovat ve druhém programu, který bude rovněž zakončen zkouškou. Při zdárném absolvování obou programů může odsouzený získat výuční list.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.