Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 21. června 2023 (VS ČR) – Vaříme spolu je společný projekt SOU VS ČR ŠVS Příbram a OU, PrŠ a MŠ Příbram IV (Pod Šachtami). 1. akce v rámci projektu proběhla v prostorách výrobně-vzdělávací haly Věznice Příbram. Akce se uskutečnila pod záštitou Ředitele kanceláře generálního ředitele VS ČR.

Hlavním cílem "soutěžního dne" bylo porovnání úrovně žáků obou škol při společném vaření ve cvičné kuchyni ve věznici. Dalším záměrem bylo sdílení zkušeností a motivace žáků do dalšího učení. 

Menu školy v Příbrami se skládalo z Chlebíčku s pomazánkou z řepy, Kulajda se zastřeným vejcem, Těstovinový salát s kuřecím masem a Ovocný moučník. Menu ŠVS mělo podtext „Brambory v české kuchyni“ a složeno bylo z Bramboračky, Bramborového salátu a dezertu Krkonošská natřásanka.

Vaření probíhalo od ranních hodin a účastnilo se ho omezené množství žáků z obou škol. Celý den se nesl v příjemném a poklidném duchu spolupráce. Při následné degustaci jednotlivých chodů obou škol posoudilo úroveň připravených menu vedení OU, PrŠ, ZŠ a MŠ Příbram IV, vedení SOU VS ČR, zástupci Oddělení výkonu trestu Věznice Příbram.

Závěrem je možné konstatovat, že se akce podařila, jak po stránce organizační tak i po stránce srovnání úrovně připravenosti žáků obou škol, kterou lze označit za velmi dobrou.   

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.