Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 4. května 2022 (VSČR) – Za dohledu vychovatele pomohly vězněné osoby, zařazené k výkonu trestu do oddělení s nízkým stupněm zabezpečení věznice typu s ostrahou ve Věznici Příbram, s úpravou výkopů v Centru Rožmitál pod Třemšínem, který je poskytovatelem sociálních služeb - Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem (§§ 49 a 50 zákona č. 108/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů).

V rámci pracovních extramurálních aktivit se vězněné osoby podílely na dokončovacích zemních pracích v areálu Centra v Rrožmitále pod Třemšínem. Konkrétně byly zasypány výkopy po položení vodovodní přípojky v zahradě u výběhů se zvířaty s následnou úpravou terénu.  

 

Extramurální aktivity s ergoterapeutickým zaměřením probíhají zpravidla za doprovodu zaměstnanců. Jejich cílem je ověření zvládnutí určitých kompetencí vězněných osob a to mimo prostředí věznice. Pokud se podaří při takovéto činnosti pomoci jiným, získává tato činnost vyšší rozměr.

 

Tím, že odsouzení pomohli upravit prostředí na zahradě Centra, si odnesli poznání, že mohou být prospěšní pro ostatní. Došlo k posílení jejich osobního odhodlání při cestě za opětovným návratem a snad bylo také částečně podpořeno motto poskytovatele sociální služby „Budeme Vám oporou“. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.