Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 16. prosince (VSČR) - Vždy je všechno jednou poprvé. Pro nás všechny se tak stalo dne 13. 12. 2020, kdy se Věznice Příbram rozhodla premiérově zapojit do Yellow Ribbon Run a to do jeho 5. ročníku.

Věznice Příbram spolupracuje s Rubikon Centrem v rámci jiných vězeňských programů a nyní využila možnosti zapojit se do žlutého běhu v prostoru věznice. Oslovili jsme „naše“ běžce a vyzvali jsme je k zápolení v běhu s distancí 2 km.

Běh se uskutečnil, v neděli 13. 12. 2020 v čase 8:45 – 10:30 h. Trasa byla zvolena po asfaltovém povrchu mezi ubytovnami a vycházkovými dvory. Velkým problémem pro většinu běžců byl profil trati, který měl dlouhé, pozvolné stoupání, které vytvořilo v každém z pěti běžeckých kol převýšení skoro dvacet metrů. Vzhledem k různým omezením v souvislosti s epidemií COVID 19 se startovalo po jednotlivcích v časových rozestupech. Nakonec se s nástrahami tratě vyrovnali všichni startující, jen si někteří z nich, především ti méně trénovaní (avšak do věci zapálení), museli sáhnout až na své dno fyzických i psychických sil. Nejlepší čas dosáhl M. S. z ubytovny D – nekuřácká zóna, který tratí přímo prolétl ve výborném čas 7:43 minut a všech dalších 40 sportsmanů nechal daleko za sebou.

Akci lze hodnotit po všech stránkách kladně. Poděkování patří všem zúčastněným za vzorné chování a sportovní zápal. A velké poděkování míří do řad všech, kteří se podíleli jak na přípravě akce, tak především na jejím zdárném průběhu. Smysl celé akce nespočíval jen v tvrdé sportovní práci, ale i v zamyšlení se nad dalším společným životem a to ze strany všech.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.