Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 15. listopadu (VSČR) – Dne 14. listopadu jsme ve Věznici Příbram přivítali ministryni spravedlnosti ČR Mgr. Marii Benešovou za doprovodu jejího náměstka JUDr. Jeronýma Tejce a hlavního představitele Vězeňské služby České republiky genmjr. PhDr. Petra Dohnala.

Návštěva byla zahájena jednáním, při kterém ředitel věznice hovořil o profilaci věznice, také podal informace o činnosti a významných aktivitách věznice, zaměstnávání odsouzených a připravované výstavbě nové víceúčelové haly.

V rámci programu pak následovala prohlídka věznice, kde věnovala ministryně pozornost především zaměstnávání. Navštívila několik pracovišť odsouzených na víceúčelové hale. Odsouzení i zaměstnanci prezentovali vykonávanou práci na jednotlivých pracovištích a zodpověděli dotazy paní ministryně. Zaměstnanost odsouzených je vnímána jako významný nástroj k pozitivní motivaci odsouzených. V současné době Věznice Příbram zaměstnává 52 % z pracovně zařaditelných odsouzených.

Věznice nabízí odsouzeným také různé kvalifikační kurzy, díky kterým mají lepší možnosti uplatnění během výkonu trestu i po něm. V době návštěvy probíhaly kurzy základů obsluhy PC a jednoduché obsluhy restauračního typu.

Ministryně spravedlnosti a generální ředitel VS ČR ocenili snahu o rozvoj věznice a v rámci prohlídky se zapsali do kroniky umístěné na víceúčelové hale.

Věznice Příbram je profilována jako věznice s ostrahou s nízkým, středním a vysokým  stupněm zabezpečení. Od roku 2002 je ve Věznici Příbram zřízen specializovaný oddíl pro odsouzené s poruchou osobnosti a chování, způsobenou užíváním psychotropních látek. V současné době je ve věznici umístěno cca 1000 odsouzených mužů.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.