Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 14. června (VSČR) - Ve Věznici Příbram vykonává trest odnětí svobody odsouzený, který svůj osud do budoucna pozitivně změnil.

Od rána do odpoledne pracovně zařazen, po večerech neustálé, neutuchající, do nekonečna se opakující procházení vzorových didaktických testů z českého jazyka. Touha dokončit poslední test pro splnění všech náležitostí maturitní zkoušky však byla vysoká. Vzdálenost Věznice Příbram od Střední školy gastronomie a farmářství Jeseník bohužel také. Čtyři a půl hodiny cesty, nespočet různě zakroucených zatáček. Úkol nesnadný, ale realizovatelný. Přípravy probíhaly od ledna tohoto roku jak ve škole samotné, tak i ve věznici.

Škola zajistila a Cermat schválil samostatnou místnost pro „odsouzeného studenta“. Vězeňská služba Věznice Příbram ho dopravila v přesně daný den a hodinu na místo konání, kde „student“ za přítomnosti příslušníků Vězeňské služby a učitelů úspěšně absolvoval již zmiňovaný didaktický test z českého jazyka. Nic nebylo překážkou pro úspěšné dokončení, nástupem do výkonu trestu odnětí svobody přerušené, maturitní zkoušky. Úspěšným splněním didaktického testu z českého jazyka si odsouzený dokončil vzdělání.

Věznice Příbram děkuje Střední škole gastronomie a farmářství Jeseník za vstřícnost při dokončení vzdělání odsouzenému.

O správnosti rozhodnutí napomoci znevýhodněnému jedinci získat plnohodnotné vzdělání svědčí i pozitivní odezva odsouzeného i školy samotné, zastoupené paní ředitelkou PhDr. Silvií Pernicovou.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.