Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 12. února (VS ČR) – I v letošním roce jsme se rozhodli pro uspořádání napodobeniny slavného překážkového běhu "Spartan Race", pro nás s upraveným názvem „Spartan Bytíz“. Naším přáním bylo zimní počasí s mrazem a sněhem, ale i to blátivé s vytrvalým deštěm prověřilo houževnatost a zdatnost závodníků.

Trasa běhu byla vyměřena mezi ubytovnami a vycházkovými dvory s celkovou délkou 2,5 km v pěti okruzích. V každém kole museli závodníci absolvovat na třech stanovištích vždy po jednom překážkovém úkolu, které byly zaměřené na fyzickou zdatnost (zvedení břemene, převalování pneumatiky, dřepy se zátěží, shyby …), vůli a ochotu překonat sám sebe (skok přes švihadlo, výstupy na lavici, plazení pod překážkou, hod břemenem na cíl …). Celkem tedy startující absolvovali 15 úkolů s fyzickou zátěží  a jako bonus jeden zaměřený na zkoušku paměti (zapamatování si stanoveného kódu po celý průběh závodu). Značným problémem pro většinu běžců byl profil trati, který měl dlouhé a pozvolné stoupání s celkovým převýšením téměř 100 metrů. S nástrahami tratě se zdárně vyrovnali všichni startující, kdy čas nejpomalejšího byl dvojnásobek nejrychlejšího.

Ocenění patří nejen sportovcům, ale i všem zaměstnancům, kteří se podíleli na přípravě a samotném průběhu akce. Cílem takovýchto aktivit je nabídka - ukázka vězněným osobám, jak vyplnit volný čas, zvýšit fyzické i psychické zdraví a tím se vyvarovat rizikovým činnostem :-). 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.