Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 20. června 2022 (VSČR) – Den otců je svátek na počest otců, oslavující vztah otce k dítěti a jeho nezastupitelnou roli při výchově. Věznice Příbram na tento den, připadající na třetí neděli v červnu, připravila setkání vězněných mužů – otců – se svými dětmi a blízkými netradičním způsobem.

Příslušnou komisí ve věznici byly vybrány vězněné osoby, které splnily podmínky pro realizaci extramurální akce za doprovodu zaměstnanců VS ČR, kterou jsme po dohodě s Městem Příbram, umístili na Sportovní hřiště pod Svatou Horou.

Celá akce byla pojata jako sportovní olympiáda, ve které společně závodili a soutěžili děti, jejich maminky a tátové t. č. mimo domov, proto tedy „Olympijský den s tátou“. Takto zvoleným formátem extramurální aktivity bylo umožněno osobám ve výkonu trestu, ale i jejich rodinám, strávit společný čas odlišně od běžné návštěvy. Společným zápolením, podporováním a pomocí se mohly děti se svými otci, absentujícími nyní při běžném životě  a výchově, více sblížit a podpořit své rodinné vztahy.

Na celé dopoledne bylo pro děti a jejich rodiny připraveno soutěžení, např. v přeskoku přes švihadlo, hodu balonem, běhu, střelba míči na cíle, stání na jedné noze, slalom a mnoho dalšího. Malování na obličej bylo vítaným zpestřením dne. Základním posláním akce bylo posílení pozitivních vazeb mezi účastníky z rodin, kvalitní trávení společného času a inspirace do budoucna. Olympijské soutěžení nebylo tedy ve svém důsledku o jednotlivých vítězích, proto diplom, medaili a drobné dárky obdrželi všichni malí účastníci.

Na organizaci a uspořádání akce se podíleli zaměstnanci oddělení výkonu trestu, oddělení vězeňské stráže,  zdravotnického střediska. Vzhledem k tomu, že se aktivita konala mimo areál věznice, bylo logistické zajištění a příprava složitější, avšak snaha se vyplatila, o čemž svědčí radostné tváře dětí.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.