Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 14. ledna 2023 (VS ČR) – V příbramské věznici se dne 14. 1. 2023 uskutečnilo 1. kolo prezidentských voleb 2023. Volební účast z řad vězněných osob byla 46,09 %.

V prostorách Vzdělávacího střediska ve Věznici Příbram se uskutečnily volby do prezidentského úřadu ČR. V příbramské věznici se ke dni volby nacházelo 807 oprávněných voličů. Do místnosti určené k volbě se dostavilo celkem 396 vězněných osob. Dvacet čtyři osoby nebyly z různých opodstatněných důvodů volební komisí k volbě připuštěny. Hlasujících tak nakonec bylo 372, což ve věznici činilo volební účast 46,09 %. 

Před samotnými volbami byli odsouzení cíleně edukováni o svých právech a s průběhem možnosti volby řádně seznamováni. Zájemci byli zapsání do tzv. zvláštních voličských seznamů, které byly následně předány Obecnímu úřadu v Dubenci, který je místně příslušných úřadem pro vykonání voleb ve věznici. 

Členky volební komise se dostavily k volbám do věznice tak, aby byl volební den zahájen v 8,00 hod. K úspěšnému průběhu a organizaci přispěly jednotlivé složky věznice i přístup voličů - vězněných osob. Odvoleno bylo ve 12,00 hod. Zapečetěná volební urna s hlasy byla komisí převezena do volební místnosti v Obci Dubenec, aby po řádném ukončení voleb ve 14,00 hod mohly být obálky s hlasy zkontrolovány a přepočteny v souladu s volebním zákonem.     

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.