Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 5. prosinec (VS ČR) - Po několikerém pořádání Dne otců jsme se v letošním roce rozhodli premiérově uspořádat akci založenou na stejném principu setkání vězněných otců se svými dětmi a blízkými netradiční formou, a to pod názvem „Návštěva trošku jinak aneb z pohádky do pohádky“. Termín jsme záměrně zvolili na první adventní neděli, abychom mohli pro všechny zúčastněné navodit začínající vánoční atmosféru.

Do samotné akce se mohli přihlásit odsouzení, kteří mají děti ve věku 5 až 15 let, pravidelně s nimi udržují kontakt a realizaci akce doporučil jejich vychovatel a speciální pedagog.

Celá akce byla pojata jako cesta z pohádky do pohádky, ve které společně závodily, soutěžily a plnily různé úkoly děti společně s tátou a svými blízkými (maminky, babičky, dědové, sourozenci). Společným soutěžením a plněním zadaných úkolů se mohly děti se svými otci, absentujícími nyní při běžném životě a výchově, více sblížit a podpořit tak své rodinné vztahy.

Na celé dopoledne bylo pro děti a jejich rodiny připraveno dvanáct stanovišť, na kterých společně plnily celou řadu úkolů, které byly zaměřené nejen na schopnost prokázat své znalosti pohádkového světa, ale i umět protáhnou a rozhýbat své tělo. Své si určitě našli i milovníci výtvarné a rukodělné činnosti. Konkrétně lze třeba zmínit určování pohádek podle vybraného textu, hádání pohádkových hádanek, souboj s drakem. Celá řada dětí ale i jejich doprovodu si poprvé v životě zaskákala panáka. Všichni dohromady jako rodina vyráběli vánoční svícen, malovali postavičky z pohádek, tahali poslepu překvapení z kouzelné krabice a prováděli mnoho dalších pohádkových vylomenin.   

Vítaným zpestřením bylo úžasné malovaní na obličej, které využily nejen děti, ale i doprovod. Základním posláním akce bylo posílení pozitivních vazeb mezi účastníky z rodin, kvalitní trávení společného času a určitě i inspirace do budoucna.

Na závěr dostali všichni drobné dárečky, děti i pamětní list, který jim bude připomínat příjemně strávený čas se všemi členy rodiny společně.

Adventní dopoledne ve věznici lze hodnotit po všech stránkách kladně. Poděkování patří všem zúčastněným za vzorné chování a aktivní zápal. A velké poděkování míří do řad všech, kteří se podíleli jak na přípravě akce, tak především na jejím zdárném průběhu.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.