Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 2. června 2022 (VS ČR) – Věznici Pardubice navštívil Jan Eriksen, bývalý zločinec, pasák a dealer norského původu, který žil v podsvětí. Nyní jako misijní pracovník organizace Street Aid navštěvuje věznice po celém světě a podává svědectví o svém životním obratu, o svých životních zkušenostech.

Nikdo prý nevěřil, že se může změnit. Dodává odvahu a posilu odsouzeným, že je možné žít jinak a do vězení se nevracet. Poukazuje na to, že záleží na každém z nás, jak budeme žít, jaký směr si zvolíme. Vypráví svůj příběh, aby pomohl dalším odsouzeným nalézt nový začátek a začít žít s pomocí Ježíše Krista, jako se to podařilo jemu. „V jednadvaceti jsem vlastnil první nevěstinec, ve třiadvaceti jsem byl mafián, dealer, konzumace drog mi nebyla cizí.“ vypráví zaujatě Eriksen o svém životě.   

Hovořil anglicky, ale všichni rozuměli, neboť do českého jazyka tlumočila přítomná Hana Pospíšilová.  Někteří odsouzení však využili takto strávený čas i k osvěžení znalostí anglického jazyka. Jeho prezentaci před odsouzenými a zaměstnanci věznice doprovázel zpěvem a kytarou Bohumil Novák.                                                                                                                                           zuj  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X