Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 4. března (VSČR)- Během prvního týdne války na Ukrajině se odsouzení rozhodli hromadně zasílat peníze na podporu lidí zasažených válkou.

Sami uvádí, že celá situace na Ukrajině je velmi zasáhla. Situaci sledují každý den v televizi a poslouchají rádio, když viděli, jak Rusové útočí na civilisty a jejich domy, maminky s dětmi na hranicích, které nemají kam jít, ani kde bydlet i spoustu lidí bez elektřiny a vody, kterým nic nezbylo, domluvili se, že každý z nich přispěje alespoň malou finanční pomoc. „Když přispěla čtyřletá holčička z vlastní kasičky, tak nevidím důvod, proč bychom také něco nemohli dát i my“.

Celkem ze tří oddílů věznice během jednoho týdne odeslalo více jako 80 odsouzených 12 710 Kč. Tato částka ještě není konečná, protože se začínají přidávat k této solidární akci i další odsouzení z jiných oddílů. Jeden z odsouzených uvedl „ z našeho oddílu přispělo určitě více jak 50 % lidí, tedy ti kteří s lidmi na Ukrajině soucítí. Byli to i kluci, co si vydělají za měsíc 1000 Kč nebo 500 Kč a nic jiného nemají, i ti poslali alespoň 100 Kč. Obecně se dá říci, že jsme každý na tuto pomoc vydělávali asi 3 týdny z měsíce“. Naši odsouzení přispívají především prostřednictvím Českého červeného kříže.

Pro odsouzeného Roberta byla hlavním podnětem k zaslání peněz vlastní zkušenost „V roce 1993 jsem byl v Jugoslávii pod Červeným křížem. Takže vím, jaké to může být, viděl jsem humanitární pomoc i problémy na vlastní oči. Myslím si, že když se složí hodně lidí, tak se vybere velká částka, která by lidem na Ukrajině mohla pomoci“.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.