Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Oráčov  5. listopadu (VS ČR)-  V měsíci říjnu  se uskutečnil ve věznici Oráčov  již poněkolikáté rekvalifikační kurz pro odsouzené se specializací -  řidič motorových vysokozdvižných vozíků a obsluha ručně vedených vysokozdvižných vozíků.

Program byl realizován ve 2 setkáních dne  23.10. 2019 a dne  24. 10. 2019. Do programu kurzu bylo vybráno 31 odsouzených zařazených do  věznice s ostrahou. Účastníky kurzu školil  pan Pavel Čermák, kterému   s organizačními a jinými záležitostmi pomáhali zaměstnanci oddělní výkonu trestu ve spolupráci s oddělením zaměstnávání vězněných osob.

První den kurzu začal teoretickou částí. Následující den pokračoval praktickými zkouškami a  školením obsluhy vysokozdvižných zařízení na výrobní hale věznice.  Kurz  byl úspěšně ukončen  předáním osvědčení jednotlivým odsouzeným.  Cílem kurzu bylo zvýšit a rozvinout pracovní návyky odsouzených,   zvýšit jejich  kvalifikaci  a předpoklady uplatnění na trhu práce. Úspěšným složením zkoušek se odsouzeným otevírá další cesta, která nepovede zpět za mříže.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.