Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 7. července (VS ČR) – Psovodi z Věznice Oráčov se v posledním měsíci předvedli se svými čtyřnohými parťáky na Dětském dni v Šanově a na Hradě Krakovci.

Psovodi si na akce pro širokou veřejnost připravili ukázky poslušnosti, vyhledávání drog, zadržení pachatele a zadržení pachatele z vozidla. 

K Dětskému dni v Šanově se vyjádřila Petra Cílková: „Píši Vám ohledně Dětského dne v Šanově, který proběhl 18.6.. Zúčastnili se ho kynologové Věznice Oráčov a já bych Vám za to chtěla alespoň takto moc a moc poděkovat!! Vaši kolegové a jejich pejsci jsou úžasní. Jejich představení výcviku a modelových situací mělo mezi návštěvníky veliký úspěch. Navíc jsou to velice skromní a komunikativní lidé. Veliká poklona za jejich práci a Vám opravdu obrovský dík za povolení jejich účasti na této akci.“

Na Krakovci psovodi vystoupili v rámci Slavností Mistra Jana Husa, které se zde konají každoročně a doplnili tak na Den upálení mistra Jana Husa bohatý program této události. Psovodi i psi byli oceněni bouřlivým potleskem.

Ve Věznici Oráčov v současné době je v aktivní službě pět psů. Jedná se o všestranné psy nebo psy specialisty, kteří jsou cvičeni k vyhledávání omamných a psychotropních látek. Všestranní psi jsou cvičeni k udržení pořádku ve věznici.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.