Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 13. srpna (VS ČR) – dne 12. srpna se v ranních hodinách rozezněla siréna oznamující požární poplach v objektu Věznice Oráčov.

Naštěstí se jednalo o cvičný požár, který měl prověřit taktické zásady zásahu ve specifickém objektu věznice a ověřit vzájemnou spolupráci profesionální jednotky hasičského záchranného sboru Rakovník s jednotkami sboru dobrovolných hasičů přilehlých obcí a požárního družstva Věznice Oráčov.  

Požár vzplanul za pomoci vyvíječe kouře v prostorách ekonomického oddělení věznice. Příslušné elektronické čidlo okamžitě oznámilo požár na ohlašovnu věznice. Po vyhlášení požárního poplachu byli evakuováni zaměstnanci a odsouzení pracující na pracovištích údržby věznice. Poté se dostavily výjezdové jednotky Hasičského záchranného sboru Rakovník a Sboru dobrovolných hasičů Jesenice a Kněževes. Požár se podařilo rychle lokalizovat.

Po ukončení taktického cvičení proběhlo závěrečné vyhodnocení se všemi zúčastněnými jednotkami ze strany ředitele územního odboru HZS Kladno a 1. zástupce ředitele věznice, kteří zároveň poděkovali všem zúčastněných za profesionální výkon a osobní přístup. V závěru lze jednoznačně konstatovat, že taktické požární cvičení splnilo svůj účel.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.