Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 9. března (VS ČR) – Vězeňská služba ČR přijala v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19 sérii preventivních opatření. Jejich cílem je ochrana příslušníků a zaměstnanců sboru, vězňů a dalších osob, tak aby se maximálně omezila rizika přenosu nákazy. Vězeňská služba je připravena tato opatření dále zpřísnit, pokud by to situace vyžadovala.

Vězeňská služba ČR s okamžitou platností zavádí povinné bezkontaktní měření tělesné teploty všem osobám, které vstupují do věznic, vazebních věznic, ústavů pro výkon zabezpečovací detence a dalších zařízení. V případě, že bude u příchozí osoby zjištěna tělesná teplota vyšší než 37,5° C, nebude jí umožněn vstup do objektu VS ČR. Vězeňská služba ČR proto informuje osoby, které pociťují respirační či jiné zdravotní obtíže, aby dočasně upustily od úmyslu navštěvovat vězněné osoby.

Z hlediska možného šíření nákazy je VS ČR potencionálně velmi zranitelnou institucí, jelikož ji, na rozdíl od škol, řady úřadů, továren a některých dalších institucí, nelze uzavřít; její chod musí být za jakékoliv situace z důvodu bezpečnosti zachován.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.