Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 15. prosince (VS ČR) - ve středu u příležitosti Dne českého vězeňství předal ředitel věznice zaměstnancům a příslušníkům ocenění generálního ředitele Vězeňské služby České republiky.

Příslušníci obdrželi Medaile "Za věrnou službu III. stupně", které se udělují příslušníkům a zaměstnancům za dosahování velmi dobrých výsledků ve služebním nebo pracovní činnosti s dobou trvání služebního nebo pracovního poměru v délce nejméně 10 let.

Zaměstnanci byli oceněni plaketami II. stupně, které uděluje generální ředitel zaměstnancům, příslušníkům a zaměstnancům bezpečnostních sborů, jejichž předmětem je řešení problematiky vězeňství.

Ocenění našich příslušníků a zaměstnanců připadlo právě na Den českého vězeňství, který je spojen s datem 14. prosince 1918, kdy tehdejší ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně. Do této doby skládali dozorci přísahu, která je zavazovala k zachování věrnosti rakouskému císaři Františku Josefu I. V novém slibu se dozorci zavazovali k věrnosti republice a jeho obsah je srovnatelný se současnými požadavky na profesní etiku vězeňského personálu.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.