Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 10. června (VS ČR) – V neděli 5. června Věznice Odolov prezentovala svoji činnost v rámci Dětského dne pro všechny generace ve Rtyni v Podkrkonoší

Nedaleko od Věznice Odolov se rozkládá půvabné městečko Rtyně v Podkrkonoší. Regionální blízkost k věznici se projevuje nejen faktem, že řada zaměstnanců věznice odsud pochází nebo zde žije, ale také kontinuální spoluprací města a věznice. Dva nebo tři vězně město systematicky zaměstnává na údržbě zeleně a dalších pomocných pracích, a pokud město pořádá nějakou společenskou akci většího rozsahu, často využívá právě pomoci vězňů.

V neděli 9. června se ve Rtyni, v okolí chaty Karolína, uskutečnil Dětský den pro všechny generace, kterého se se svojí prezentací zúčastnila také Věznice Odolov. A co bylo k vidění v našem stánku? Chtěli jsme účastníkům akce co nejvíce přiblížit věznici; jak to v ní vypadá a co se tady děje. Proto jsme jednu část našeho stánku přetvořili v ložnici vězňů se vším, co k tomu patří – patrové postele zvané „bidlo“, skříňky na uložení osobních věcí, typický vězeňský stolek a židličky. Malým i velkým zájemcům jsme ukázali vězeňské oblečení, a co jsme nemohli přivézt s sebou, to jsme měli alespoň na fotografiích. Zvídavé otázky veřejnosti nás přesvědčovaly, že tajemný svět za mřížemi je zajímá.  

Největší úspěch ale sklízela možnost prohlédnout si - a něco i vyzkoušet – z vybavení příslušníků vězeňské služby. Pouta, poutací opasek a další donucovací prostředky i zbraně. Čtyři příslušníci byli připraveni vše popsat, vysvětlit, ukázat.

A protože nevynecháváme žádnou příležitost, jak získávat nové kolegy, měli jsme připravené letáčky s informacemi o podmínkách přijetí do služebního poměru a benefitech, které naše věznice svým zaměstnancům nabízí.

Celá akce, koupající se ve sluníčku od rána do večera, zaznamenala úspěch vyjádřený velikým zájmem dětí i jejich rodičů a prarodičů. Věznice Odolov k němu ráda přispěla a těší se na další spolupráci s Rtyní.

 

 

-gša-

 

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X