Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 13. prosince (VS ČR) – Ředitel Věznice Odolov přijal pozvání na vánoční dílničky v Praktické, základní a mateřské škole Josefa Zemana v Náchodě a přivezl s sebou dárky

V předvánočním čase býváme otevřenější k milým slovům, laskavým setkáním a přáním všeho dobrého. Přesně takovou atmosféru mělo i slavnostní zahájení tradičních vánočních dílniček v Praktické, základní a mateřské škole Josefa Zemana v Náchodě. Shromážděné rodiče, žáky a hosty přivítal ředitel školy Ivo Feistauer a po něm vřelým vyprávěním pozdravil náchodský starosta Jan Birke. Vánoční atmosféru nádherně dotvořily koledy v podání žáků školy.         

Věznice Odolov začala se školou spolupracovat již před časem – a nejen proto, že zde nyní jako speciální pedagog úspěšně působí náš bývalý kolega Jiří Hofman. Škola, která se hlásí k odkazu zakladatele moderní defektologie Josefa Zemana, koná velmi záslužnou činnost na poli dostupnosti vzdělání a speciální pedagogické péče pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a soustředí se na zájmové vzdělávání. Téměř před dvěma lety sem zástupci Věznice Odolov darovali první hračky vyrobené vězni v dřevomodelářské dílně pod vedením pedagoga volného času Zdeňka Hetflejše. Nyní, v adventním čase, přivezl ředitel věznice Daniel Vinkler na vánoční dílničky hračky další.  Věříme, že ve škole nebo družině přátelsky vedené školy nadělají mnoho radosti.

           

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X