Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 1. července (VS ČR) – Ubytovací kapacity Věznice Odolov se rozšířily o 30 nových míst v nové, samostatně stojící budově. Slavnostní otevření proběhlo za účasti zástupců z ministerstva spravedlnosti, z generálního ředitelství vězeňské služby i regionu.

S ohledem na opětovně rostoucí počty vězňů v České republice patří k prioritám vězeňské služby navyšovat svoji kapacitu tak, aby výkon trestu odnětí svobody probíhal v důstojných podmínkách hodných 21. století. Ve Věznici Odolov byl slavnostně otevřen nový objekt odpovídající nárokům doby, ve kterém bude umístěno 30 odsouzených.

Jedná se o modulární stavbu složenou ze 16ti propojených obytných buněk. Původně sloužily ve Věznici Světlá nad Sázavou, ale tam musely ustoupit zcela nové budově. Ve Věznici Odolov příprava na jejich stavbu i repasování odbornou firmou trvalo necelý rok.  

Stavba je patrová, v přízemí se nachází šest ložnic, v každé budou umístěni tři odsouzení. Další místnost je koncipována jako kancelář vychovatele. V prvním patře jsou čtyři ložnice, opět každá pro tři osoby. Odsouzení tu budou mít k dispozici i společnou kuchyňku a kulturní místnost. Ložnice jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením včetně sprchy.  

Do nové ubytovny budou odsouzení umístěni po pečlivém uvážení, primárně se bude jednat o pracovně zařazené. „Takto pojaté ubytování odsouzených odpovídá moderním trendům vězeňství,“ říká ředitel věznice plk. Daniel Vinkler.

Kapacita věznice byla otevřením nových ubytovacích prostor navýšena na 325 míst.

-gša-

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.