Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 1. září (VS ČR) – dnem prvního září začala výroba v hale ve Věznici Odolov. Pokračuje tak úspěšná spolupráce s významným regionálním zaměstnavatelem.

Věznice Odolov otevřela nové výrobní prostory v opravené hale již před vypuknutím pandemie COVID. Neblahým důsledkem proměnlivé a nepředvídatelné situace vývoje v kontextu zasažení celé společnosti nemocí bylo i odložení využívání těchto prostor. Ale to je už minulostí. 1. září hala ožila čilým pracovním ruchem. Uplatnění tu našlo několik odsouzených, kteří sice pracovat chtějí, ale z různých důvodů nemohou být zařazeni do vnějších pracovišť odolovské věznice.

Firma Saar Gummi Czech, s. r. o., patří k firmám, se kterými Věznice Odolov úspěšně spolupracuje při zaměstnávání vězňů už více než deset let – ačkoliv doposud šlo o pracoviště mimo věznici, přímo v závodě společnosti. Od listopadu roku 2020 kooperujeme bez agenturního prostředníka. Zkušeností na obou stranách se tedy za tu dobu nashromáždilo dostatek.

Saar Gummi plánuje přímo ve Věznici Odolov postupně zaměstnat při lehké ruční práci až 25 odsouzených v jedné pracovní směně. Vyhlídky do budoucna počítají dokonce s dvousměnným provozem. Jedná se o mechanické opracovávání gumových výrobků, polotovarů a profilů a jejich začišťování. 

            Pevně věříme, že možnost pracovního uplatnění odsouzených, jako jednoho z hlavních resocializačních činitelů, se právě započatou další úrovní součinnosti se Saar Gummi natrvalo rozšíří.

           

-gš-

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.