Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 14. října (VS ČR) – Věznice Odolov zve širokou veřejnost na koncert Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou

Základní umělecká škola v Rychnově nad Kněžnou pořádá 3. listopadu od 17 hodin v kostele svatého Havla představení svého orchestru, které nazvala Koncertem naděje. Spoluúčinkovat bude zaměstnanec Věznice Odolov a bývalý profesionální hudebník Pavel Staněk, který svou hrou představí čtyři violy a jedny housle vyrobené v odolovské dřevomodelářské dílně. Veřejnost bude mít rovněž příležitost vyslechnout příběh jedinečného projektu, ve kterém odsouzení staví a restaurují hudební nástroje a prostřednictvím poselství naděje vracejí svůj dluh společnosti.  

Nevšední spolupráce mezi věznicí a uměleckou školou začala v červnu, když si žákyně „lidušky“, talentovaná Františka, přijela do odolovské dílny vybrat svoje nové housle v rámci projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Kdyby tisíc klarinetů.  

Ani na koncert ale vyslanci věznice nedorazí s prázdnou. Základní umělecké škole v Rychnově nad Kněžnou, která úspěšně provází prvními hudebními krůčky mnoho uměleckých „nadějí“, darují další hudební nástroje.  

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X