Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 16. prosince (VS ČR) – Vězni z Odolova přivezli do Dětského domova v Broumově hračky a pohádkové představení

Týden malých zázraků. I tak by se dal charakterizovat třetí adventní týden v souvislosti s odolovskou věznicí. Pondělí bylo ve znamení obdarování Základní umělecké školy ve Staňkově a koncertu v borské věznici. Úterý navázalo předáním čtyř houslí jičínské umělecké škole. Po slavnostní středě s oslavou dne vězeňství jsme čtvrtek zasvětili návštěvě broumovského dětského domova.  

Tři odsouzení a tři zaměstnanci věznice nacvičili krátké loutkové představení pohádky o Budulínkovi. Děti uvítaly divadýlko s nadšením. Pobavili se ale i dospělí; kromě zářících dětských očí je odměnil i nápad jedné z holčiček v publiku. Na otázku dědečka z budulínkovské pohádky, cože to má udělat s nezbednými liškami, bez okolků odpověděla: „Houbovou polévku!“

Dárkem pro děti v předvánočním čase bylo pohádkové vystoupení, kterého se zúčastnili odsouzení pracující v dřevomodelářské dílně. Další dárky, dřevěné hračky, které sami pod vedením pedagoga volného času Zdeňka Hetflejše vyrobili, najdou broumovské děti až pod svým vánočním stromečkem. Ale to bude už za pár dní.

-gša-  

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X