Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 10. listopadu (VS ČR) – V rámci intervenčního programu pro pachatele dopravních nehod pomáhá s tématem zdravověda báňský záchranář

Už podvacáté se v odolovské věznici rozjel intervenční program pro odsouzené, kteří si odpykávají trest za delikvenci v souvislosti s dopravou, s řízením motorového vozidla. Říká se mu PARDON (Resocializace PAchatelů DOpravních Nehod). Jde o velmi intenzivní krátkodobý terapeutický program realizovaný v malých skupinách, takže je možné využít skupinové soudržnosti a zpětných vazeb. Šestidenní kurz zahrnuje i vzdělávací okruhy – například jak působí na řidiče drogy či alkohol, jak ovlivňují kvalitu řízení emoce či celé komplexní téma poskytování první pomoci.

A právě s modulem zdravověda nám řadu let nezištně pomáhá záchranář z Báňské záchranné stanice Petr Šafář.  Spolupráce, díky níž jsme mohli již posedmé využít jeho ochoty a zejména fundovanosti, si nesmírně vážíme. Frekventanti programu vždycky oceňují jeho cit pro rovnováhu odbornosti, lidského pojetí a srozumitelného podání. Možnost vyzkoušet si nepřímou masáž srdce na figuríně bývá pomyslnou třešničkou na dortu a praktickou dovedností, kterou získají.

 

-gša-

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X