Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 14. listopadu (VS ČR) – V rámci intervenčního programu pro pachatele dopravních nehod pomáhá s tématem největších rizik v dopravě policejní preventista

Jubilejní dvacátý běh intervenčního programu pro odsouzené, kteří jsou za mřížemi Věznice Odolov kvůli trestnému činu souvisejícímu s dopravou, s řízením motorového vozidla, se blíží do svého cíle. PARDON (jak se kurzu říká -  Resocializace PAchatelů DOpravních Nehod) odstartoval minulou středu a za uplynulé dny už stihl vybrat zatáčky vinoucí se kolem témat osobnost řidiče a emoce a bezpečné řízení, profrčel velkou jízdu zdravovědy a rozjel se do kopců drog a alkoholu. V malé skupině osmi účastníků už jsme terapeuticky nadíleli osobní příběhy většiny z nich. V úterý 14. listopadu nás kromě jiného čekala diskuse kolem největších rizik v dopravě.

S tímto komplexním tématem nám již poněkolikáté pomohl policejní preventista Lukáš Vincenc. Zaměstnanci Věznice Odolov spolupracují s policií v několika oblastech, a beseda s frekventanty PARDONu představuje nadstavbu pronikající do odborného zacházení s vězni. Oceňujeme dovednost poručíka Vincence přirozeným a srozumitelným jazykem přiblížit práci policie nejen v oblasti dopravy, ale také schopnost čelit odborným a někdy i trochu záludným otázkám vězňů v diskusi, a odvádět je vždy zpět k příčině jejich problémů.

 

-gša-

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X