Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 16. května (VS ČR) – Ve Věznici Odolov proběhl další ročník turnaje v malé kopané

Už nejméně pětadvacet let pořádá speciální pedagog Oldřich Čejp pravidelná fotbalová klání odsouzených. Nejenom jednou, ale hned třikrát každý rok v pravidelných termínech na jaře, v létě a na podzim mají mužstva příležitost poměřit síly. Tradiční květnový turnaj pětičlenných mužstev (4+1) se odehrává vždy ve dnech svátků – prvního a osmého.

Letos se turnaje probíhajícího ve sportovním areálu věznice – na fotbalovém hřišti pro malou kopanou - zúčastnilo šest mužstev. Ve dvou kvalifikačních skupinách hraje každý s každým, do finálové skupiny postupují dvě nejlepší mužstva a opět hraje každý s každým. Bylo sehráno tedy celkem 12 utkání, polovina v kvalifikačních skupinách a polovina ve skupině finálové. Ze statistiky se dozvídáme, že padlo dohromady 46 gólů (z toho 33 v základních skupinách) a aktivně se zúčastnilo 47 hráčů. Ve výsledku došlo na přepsání historie – po dlouhodobé nadvládě týmů z oddílu B2 (kteří si putovní pohár do vychovatelny odnášeli pětkrát za sebou), se tentokrát z vítězství radovalo mužstvo z B2K, které neutrpělo žádnou porážku.  

Podle hodnocení pořadatelského matadora Čejpa měla finálová skupina odehraná osmého května svou fotbalovou kvalitu, všechna utkání byla velice vyrovnaná a o celkovém pořadí se rozhodovalo až v posledním hraném zápasu. Tento „KVĚTNOVÝ“ turnaj patřil svým průběhem k těm solidnějším. A borci z oddílu B2 se už těší na „LETNÍ“ turnaj, aby se pokusili získat cennou trofej zpět na svoje území.

S využitím materiálů poskytnutých speciálním pedagogem Oldřichem Čejpem  

-gša-

Autorkou většiny fotografií je Jarmila Kliková, speciální pedagog.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.