Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 6. června (VS ČR, ZUŠ Rychnov nad Kněžnou) - V pátek 6. června předali zástupci Věznice Odolov prostřednictvím Nadačního fondu Českého rozhlasu housle žákyni Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou.

Na pátek 3. června 2022 jen tak nezapomene jedenáctiletá Františka Beranová ze Základní umělecké školy v Rychnově nad Kněžnou, které se dostalo v rámci projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu KDYBY TISÍC KLARINETŮ nových  houslí.  

A ne ledajakých – nástroj postavený rukama odsouzených ve Věznici Odolov. Až neuvěřitelné a fascinující setkání dvou světů – světa uvnitř věznice a toho venkovního. Myšlenku výroby dřevěných hraček, výstavby a oprav hudebních nástrojů uskutečňuje věznice již několik let díky dvěma nadšencům – panu Zdeňku Hetflejšovi a panu Pavlu Staňkovi. Oba pánové vedou odsouzené k výborné práci, trpělivosti, k uskutečňování dobra ve prospěch dětí z mateřských, základních a základních uměleckých škol.  

Klobouk dolů a velké poděkování odsouzeným, kteří sami navrhli přihlásit se do projektu KDYBY TISÍC KLARINETŮ. Náš obdiv a dík patří i vedení věznice – řediteli Danielu Vinklerovi a tiskové mluvčí Gabriele Šafářové, kteří okamžitě reagovali na naši výzvu pomoci rodině Beranových s pořízením nástroje a přijali nás v Odolově s otevřenou náručí.  

Děkuji též projektu KDYBY TISÍC KLARINETŮ za možnost a příležitost pro ZUŠky a všechny děti.  

   

Kamila Hájková, ředitelka ZUŠ Rychnov nad Kněžnou

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X