Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 31. srpna (VS ČR) – Ve čtvrtek 31. srpna zástupci věznice předali housle vyrobené v Odolově studentce ZUŠ v Pelhřimově

Nadace Kdyby tisíc klarinetů, která vznikla na platformě dobročinných projektů Českého rozhlasu, propojuje mladé potřebné umělce a studenty hudby s donátory hudebních nástrojů. Na podnět samotných vězňů se do tohoto chvályhodného počinu již podruhé zapojila také dřevomodelářská dílna Věznice Odolov.

Jedenáctiletá slečna Emilka, žákyně Základní umělecké školy v Pelhřimově, si tak mohla přijet vybrat svoje nové housle. V Odolově Emilku, její rodiče a sestru přivítal ředitel věznice Daniel Vinkler. Návštěva dostala pochopitelně příležitost podívat se i přímo do dřevodílny, kde odsouzení hudební nástroje vyrábějí. Nestor dílny, pedagog volného času Zdeněk Hetflejš rodinu mladé hudebnice seznámil s filozofií i praktickými procesy výroby houslí, viol a dalších nástrojů ve věznici. Zástupce vedoucího oddělení výkonu trestu Pavel Staněk, vystudovaný hudebník, potom Emilce pomohl s výběrem těch pravých houslí jen pro ni.  

Přejeme nadějné mladé houslistce spoustu krásných chvil při rozeznívání nástroje, který je poselstvím dobrých skutků a příspěvkem k budování o trošku lepšího světa.

 

-gša-

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X