Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 5. dubna (VS ČR) – Studenti Bezpečnostně právní akademie měli možnost vyzkoušet si prověrky fyzické způsobilosti

Již několik let funguje na velmi dobré úrovni spolupráce mezi Věznicí Odolov  a Bezpečnostně právní akademií v Malých Svatoňovicích. Organizujeme odborné přednášky, pořádáme besedy studentů se zaměstnanci věznice nebo jejich exkurze do uzavřeného světa  za mříže. Velkému zájmu se těší praktické ukázky výcviku. Učinili jsme zkušenost, že z řad absolventů Akademie se rekrutují úspěšní příslušníci vězeňské služby.  Proto se snažíme povzbudit frekventanty především čtvrtého ročníku, aby zvážili své další uplatnění právě v našich řadách.

Věznice Odolov tentokrát studentům nabídla možnost vyzkoušet si, jak by obstáli  při prověrce fyzické způsobilosti v rámci přijímacího řízení. Ve středu 5. dubna zástupce vedoucího oddělení vězeňské stráže pro služební přípravu Jiří Zelený, spolu se třemi příslušníky vězeňské stráže coby instruktory, přijel do Bezpečnostně právní akademie představit studentům všech pět předepsaných disciplín. Po důkladné instruktáži jednotlivých prvků včetně vzorového předvedení a upozornění na případné chyby, každý ze studentů a studentek prošel přísně regulovaným procesem prověrky. Instruktoři hlídali limity, posuzovali správnost provedení, počítali opakování a měřili čas. Výsledky potom porovnávali s tabulkami a přidělovali body. Všichni potencionální uchazeči o službu u vězeňské služby ze čtvrtých tříd Bezpečnostně právní akademie v Malých Svatoňovicích už tedy vědí, jak by uspěli.

Zaměstnance Věznice Odolov příjemně překvapila vysoká úroveň fyzické kondice  a připravenosti studentů. Nezdálo by se to, ale fyzické testy bývají v současné době  pro uchazeče o službu u sboru občas tvrdým oříškem, na který se musí někteří i delší dobu připravovat. Tady by to zvládli téměř všichni.

-gša-

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X