Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 14. prosince (VS ČR) – Památný den je spojen s předáváním ocenění generálního ředitele vězeňské služby zaměstnancům

Den českého vězeňství si každoročně připomínáme 14. prosince. Tradice je spojena s výročím vydání nařízení prvního československého ministra spravedlnosti Františka Soukupa z roku 1918 o skládání slibu věrnosti republice pro nově nastupující dozorce a dozorkyně ve věznicích.

K tomuto datu je vázáno slavnostní předávání Medailí Vězeňské služby České republiky Za věrnou službu, které uděluje generální ředitel zasloužilým příslušníkům. Zaměstnanci jsou oceňováni Plaketou Vězeňské služby České republiky, spojenou se jménem Františka Josefa Řezáče, reformátora českého vězeňství, a jeho mottem „Pravda vysvobodí vás“.

V letošním roce bylo oceněno sedm příslušníků a zaměstnanců Věznice Odolov. Medaile a plakety jim byly slavnostně předány při malém důstojném ceremoniálu.

Ačkoliv letos, stejně jako v loňském roce, jsme se ve věznici kvůli protiepidemickým opatřením museli vzdát setkání a oslavy Dne českého vězeňství v širším měřítku, předávání medailí využilo vedení věznice k osobnímu poděkování za nelehkou práci a službu společnosti.

           

-gša-

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X