Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ODOLOV 22. června (VS ČR) – Věznice Odolov uspořádala den otevřených dveří pro příbuzné svých zaměstnanců

Není úplně běžné, že by věznice otevírala svou bránu. Aby mohla plnit svou funkci, je místem pečlivě střeženým a uzavřeným. V úterý 20. června ale Věznice Odolov pomyslnou bránu pootevřela, aby už potřetí ve své historii umožnila rodinným příslušníkům zaměstnanců nahlédnout do svých prostor. Příbuzní projevili o tuto akci obrovský zájem, mimo jiné také proto, že naposledy měli tuto příležitost v prosinci 2018.

Po úvodních slovech ředitele věznice Daniela Vinklera a jeho náměstka Rudolfa Máši si mohli blízcí zaměstnanců prohlédnout eskortní vozidlo a prostředky, které užívá vězeňská stráž. Poté navštívili vybrané části ubytovny odsouzených – oddělení výkonu kázeňských trestů, standardní oddíl a oddíl výstupní. Vyvrcholením této neobvyklé exkurze byla jako obvykle chlouba naší věznice – dřevomodelářská dílna, kde vznikají hračky pro děti z mateřských škol a dětských domovů a hudební nástroje, jež v rámci dobročinných projektů předáváme do uměleckých škol i mladým muzikantům.

Den otevřených dveří pokračuje ve své tradici úspěšné akce, a proto s ním počítáme i do budoucna. Je přitažlivou příležitostí pro blízké našich zaměstnanců seznámit se s pracovním prostředím, podmínkami a náročností naší práce pro společnost.

 

-gša-

Sdílet článek

Facebook
Platforma X