Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 28.prosince (VSČR) Odsouzené ženy z Drahonic umějí radost rozdávat.

Závěrem roku  se zástupci objektu Drahonice zúčastnili konference s mezinárodní účastí Ženy a vězení, pořádané Rubikon centrem, z.ú. Vedoucí oddělení výkonu trestu Michal Charvát zajistil v rámci kulturního programu konference vystoupení odsouzené Veroniky, která přítomným zazpívala dvě písně v češtině a jednu v angličtině. Sklidila upřímný potlesk a byla oslovována k mnoha rozhovorům. 

Odsouzená Veronika potěšila svou přítomností při rozsvěcení vánočního stromečku i v obci Hořovičky, kde zazpívala několik koled. Věznice s obcí Hořovičky úzce spolupracuje. I zde byl její zpěv, přes mrazivé počasí, přítomnými velmi kladně hodnocen a paní starostka Ing. Mendíková vyjádřila poděkování a přání v pokračování spolupráce.

Poslední letošní hudební zastávka odsouzených z Drahonic byla na SH Krakovec, a to v rámci setkání kastelána pana Jiřího Sobka a přátel hradu v souvislosti se slunovratem. Odsouzené Veronika a Lucie zde zazpívaly několik písní za doprovodu Folklórfúze z Křivoklátska – Maryšky. Zaznělo i velké množství vánočních koled, a to v podání všech přítomných. Atmosféra byla naprosto kouzelná.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.