Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 10.ledna (VSČR) Odsouzené ženy z objektu Drahonice slavnostně zakončily kurz Pořád jsem máma.

Kurz Pořád jsem máma ve spolupráci s věznicí pořádalo Občanské sdružení Za branou, z.s. Od roku 2019 prošlo kurze  75 úspěšných absolventek. A nebyla to jednoduchá cesta, účastnice musely absolvovat osm studijních bloků a vypracovat svůj Rodičovský plán. Znalosti pak předvedly před komisí složenou ze zástupců věznice, občanského sdružení a “metodiček“ OSPOD Krajského úřadu v Ústí nad Labem.

Tolik očekávaná závěrečná akce byla plná emocí. Absolventky kurzu čekalo nejen setkání se svými dětmi s kulturním programem. Odsouzené připravily dvě divadelní a jedno hudební vystoupení. Na letošní akci přijela odsouzené podpořit zástupci organizace Žlutá stužka, z.s., včetně ambasadora Žluté stužky Petra Čtvrtníčka.. Celá akce tak byla pomyslnou „třešničkou na dortu“. Na konci kurzu Pořád jsem máma ambasador Žluté stužky ohodnotil divadelní vystoupení nejvyššími čísly a připojil se k dalšímu programu.

A jak hodnotí kurz samotné odsouzené. Bylo to náročné, ale dělaly jsme to rády. Myslí, že řada z nás jsme si uvědomily, ty momenty, kde jsme selhaly, ale pořád jsem máma a setkání s dětmi to bylo nejcennější. Samozřejmě příprava divadelního a hudebního vystoupení dalo zapomenout, kde se nacházíme. Všechny bychom si měly uvědomit, kolik pomocných rukou nás čeká nejen ve věznici, ale především venku. Jen si to pořádně srovnat v hlavě a  uvědomit si, že jsem především máma.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.