Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 22. září (VS ČR) - V úterý 19. září zavítal do objektu věznice Drahonice filmový štáb, který zde natáčel celovečerní filmovou komedii Poberta. Pro odsouzené ženy i personál věznice, která je aktuálně pobočkou Věznice Nové sedlo, to byla událost, která se pro ně stala nezapomenutelným zážitkem. Film má mít premiéru v roce 2025.

Pro příslušníky i zaměstnance věznice bylo celodenní natáčení velmi náročné, neboť celý štáb se skládal z více než deseti vozidel, kterými přijelo do věznice několik desítek nejrůznějších filmových techniků a dalších profesionálů a dále čtyři desítky komparzistů, kteří hráli vězně a dalších asi 15 herců včetně Václava Neužila, Stanislava Majera, Lukáše Příkazského či Jiřího Vyorálka. 

Natáčely se scény u vjezdové a přechodové brány a další pak na vycházkovém dvoře, kde se drahonická ženská věznice proměnila ve věznici mužskou. Filmoví vězňové zde hráli fotbal, basketbal, šachy či tenis anebo jiným způsobem trávili čas. Podle informací členů štábu budou tyto scény ve filmu trvat jen asi dvě minuty. 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.