Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 6. září (VS ČR) - V měsíci srpnu proběhly ve Věznici Nové Sedlo - objektu Drahonice dva běhy kurzu na obsluhu křovinořezu, sekačky a motorové pily pro odsouzené ženy. Kurzy byly zajištěny externím lektorem společnosti VOLONTÉ CZECH, o.p.s.

Rekvalifikačního kurzu, který se skládal z teoretické a praktické přípravy, se zúčastnilo 16 odsouzených žen. Pro realizaci kurzu byly využity plochy střežené části areálu drahonické věznice. Všechny odsouzené ženy kurz absolvovaly úspěšně. Prvotní obavy z obsluhy motorové pily se brzy rozptýlily a ženy praktickou část zvládly bez jakýchkoli zranění. Celkem bylo v srpnu proškoleno 32 odsouzených žen, další běh kurzu se připravuje na říjen letošního roku.

Nově nabytá oprávnění k obsluze uvedených strojů ženy využijí již v průběhu výkonu  trestu v rámci údržby zeleně areálu věznice a při aktivitách mimo věznici, kdy věznice spolupracuje s obcí a různými spolky na údržbě travnatých ploch a cest. Oprávnění k obsluze strojů  ženám pomůže při hledání práce po propuštění z výkonu trestu, kde mohou najít uplatnění například u technických služeb měst a obcí. 

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.