Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 28.června (VSČR) Měsíc červen plný sluníčka a dobré nálady přivítal děti zaměstnanců Věznice Nové Sedlo na dětském dnu, který organizovala věznice spolu se Základní odborovou organizací v kempu na Nechranické přehradě.

Měsíc červen je každoročně vyhrazen k setkání rodičů s dětmi na tradičním dětském dnu a když sluníčko nezlobí vždy se jedná o povedenou akci. Zaměstnanci věznice nic neponechávali náhodě. Organizační stránku měla na starosti Petra Legátová a Hana Fárková. Občerstvení částečně, jako sponzorský dar zajistila kuchyň věznice, která uvařila a připravila k transportu výborný guláš a upekla skvělé ovocné řezy. Obec Nové Sedlo zapůjčila bezúplatně stoly, lavice, stany atd. Organizaci na místě zajišťovali rodinní příslušníci. A samozřejmě co by to bylo za setkání bez účasti příslušníků vězeňské stráže, která rodičům a dětem předvedla kousek ze svého umění.  Největší pozornost  a zájem dětí se soustředil na ukázky výcviku služebních psů.

A co naši nejmenší? Na ně čekal den plný her a disciplín od tradičních skákání v pytlích, chůze na chůdách, skládání puzzle, vědomostní kvízy, trefování míčku do mimoně, malování na obličej až po dětskou diskotéku. Každá disciplína byla odměněna diplomem a medailí, které  byly připraveny ve spolupráci s odsouzenými. Páni kluci pod přísným dohledem příslušníků se seznámili se střelbou ze vzduchovky, nahlédli do eskortního vozu. Hasiči předvedli nejen techniku, ale i zvědavcům dali k „dispozici“ i hasičský vůz. Den plný zábavy utekl jako voda a tak na rozloučenou ještě každému balíček se sladkostmi  a poděkování všem.

eko

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.