Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 4.listopadu (VSČR) Po roční přestávce, díky covidovým opatřením, byl proveden opět nácvik požárního poplachu ve Věznici Nové Sedlo a v objektu Drahonice.

Ve Věznici v Novém Sedle „vypukl“ požár ve středu 27. října v devět hodin dopoledne v 2. patře v ubytovně odsouzených. Dozorci provedli evakuaci odsouzených z ubytoven. Hašení požáru se zúčastnilo několik požárních jednotek. Do věznice přijeli hasiči HZS Žatec, SDH Žatec a SDH Libočany. Z požárem zasaženého objektu hasiči vyvedli dvě zapomenuté osoby a ihned je předali do péče zdravotníků.  Téměř stejný scénář obnášelo cvičení v objektu Drahonice 3. listopadu v deset hodin.  Požár byl simulován v ubytovně odsouzených žen v 1. patře. Do Drahonic se sjela požární jednotka SDH z Lubence a profesionální jednotka hasičů z Podbořan. I zde byli vyproštěny dvě osoby, které byly neprodleně ošetřeny zdravotním personálem věznice.  

Nácvik požárního poplachu ve věznici je prováděn každoročně v součinnosti s příslušným hasičským záchranným sborem.  Příslušníci a zaměstnanci věznice si procvičí činnost při případném požáru právě za přítomnosti hasičů, kdy je nutná spolupráce obou složek.  Hasiči se do věznice rádi vracejí, protože pro jejich zásah nabízí věznice specifické podmínky, které nejsou vždy jednoduché. Cvičným požárním poplachem je také prověřována platnost a účinnost požární dokumentace.

 

František Houdek – technik PO věznice

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.