Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Nové Sedlo 3.prosince (VSČR) Naději Kristus nám dává, dveře k sobě nám otevírá, zve nás tak do života. Možná slova nesrozumitelná, možná pro mnohé v posledním čase více srozumitelná.

 Právě, doba vánoční prožít se dá i jinak, když duše lidská na onu zvěst dá. Zvěst o narození Dobrého pomocníka. Kdo otevře se této zvěsti, má vánoce ne o jednom dni. S vírou vánoce začínají první adventní nedělí. I bez víry však lidská duše slyší na tuto dobu roku a oddává se vlně klidu, pohody a harmonie. Někdy to však nejde ani v této době. Kristus právě těmto emocím, ale otevírá dveře našeho srdce. To pak vánoce stávají se obdobím celého roku. Říkat to nikomu nemusíme, ale zkusme chytit kliku dveří kostela, když tam vůbec nikdo není, je klid, nikdo nemluví, nikdo na nás nekouká, stačí si jen sednout a vnímat tu sílu prostoru, jeho energii, povznášející atmosféru místa, kde můžeme také vnímat prvek vlastního pozemského bytí.

Je to jen pár slov, snad někoho potěší, udělají radost. Z Nového Sedla přejeme nádherné vánoční svátky. Nechť tyto krásné dny, čas pro mnohé vzácný, prožijeme s úsměvem ve tváři.

Mgr. Roman Roka, kaplan

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.